Irány Toszkána!
Olvass a gyönyörű olasz régióról! Városokról, tájakról, kalandokról.
Bringázni jó!
Egy igazán friss útikönyv! Ha már unod a nagy Balaton-kerülő bringakörutat, mutatunk 25 új túrát a tó környékén!
Kalandregény
 
Zsiga Henrik
Végül magad maradsz
Meglelni az emberiség feltáratlan titkát, a legnagyobbat, mi valaha létezett - mindezt vér, rejtelmek, fordulatok közepette.
20% KEDVEZMÉNY: 3480 FT HELYETT 2780 FT
Ősi üzenet bukkan fel Peru mélyén, Machu Picchu falai közt. A kőbe vésett jelek eredete ismeretlen, tartalma megfejtetlen. A kutatásba a Pannonhalmi Apátság is bekapcsolódik, és Alexet, a magyar történészt kérik fel a rejtély tanulmányozására. A főszereplő Peruba utazik, és döbbenten fedezi fel, hogy a különös, az idők távolából küldött üzenet újabb állomásra vezeti őt: Kambodzsába, Angkorvat misztikus világába...
Ősi üzenet bukkan fel Peru mélyén, Machu Picchu falai közt. A kőbe vésett jelek eredete ismeretlen, tartalma megfejtetlen. A kutatásba a Pannonhalmi Apátság is bekapcsolódik, és Alexet, a magyar történészt kérik fel a rejtély tanulmányozására. A főszereplő Peruba utazik, és döbbenten fedezi fel, hogy a különös, az idők távolából küldött üzenet újabb állomásra vezeti őt: Kambodzsába, Angkorvat misztikus világába.

És innentől nincs megállás, Alex követni kezdi a jeleket, ám a kutatói munka hamarosan nagyot változik, és a történész immáron az életéért kénytelen küzdeni - sejtelmes alakok, titokzatos eltűnések, veszélyek és cselszövések szegélyezik menekülését.

A hajsza átível Mexikón, Jordánián, Franciaországon és számos további gyönyörű történelmi helyszínen. Noha Alex ismeretei szaporodnak, a rejtély egyre csak duzzad, míg végül egyetlen mindannyiunkat érintő, sorsdöntő kérdéssé formálódik. Semmi sem az, aminek látszik, ám a kaland ekkor már nem érhet véget. A történészre súlyos feladat vár: az emberiség legnagyobb döntését kell meghoznia. Nincs segítsége, nincs kiút. Megérti a latin mondást: solus eris – végül magad maradsz.

A regény nem spórol az izgalmakkal, fordulatokkal, ugyanakkor választékosan, irodalmi igényességgel mesél. Az olvasó elé sereglenek az ókori és középkori világtörténelem eseményei, földrajzi, építészeti és művészettörténeti leírások és számos mesés helyszín, köztük Machu Picchu, Angkor Vat, Petra – hogy a múltat új, meglepő köntösben láthassuk.
A szerző új kötete megismertet, elgondolkodtat, magával ragad.

------- VÉLEMÉNY ---------

Kedves Zsiga Henrik!
A Végül magad maradsz című könyvét kb. 14 éves koromban választottam magamnak karácsonyra, azóta eltelt 4 év. Anno 3 nap alatt elolvastam (és írtam is rögtön egy email-t Önnek), és ma a kezembe került újra, miközben takarítottam a könyvespolcom. Szeretném, ha tudná, hogy mióta először elolvastam ezt mondom a kedvenc könyvemnek gondolkozás nélkül. Megalapozta a gimnáziumi tanulmányaimat a földrajz tekintetében. Földrajzból 3 év leforgása alatt egyetlen négyesem sem volt, és mindannyiszor dicséretet is kaptam az ötös mellé. Nagyon köszönöm! Hálás vagyok ezért a könyvért, mert csodálatos és megváltoztatta az életemet.
Nemsokára jön a pályaválasztás, nemzetközi tanulmányokra és környezetmérnöki szakra fogok jelentkezni, hogy tehessek a természetért, és megóvhassam ebben a multicégek által irányított világban, hogy a Machu Picchu vagy Angkorvat továbbra is érintetlen maradjon.
Kellemes vasárnapot!
Köszönettel:
K. Kármen

------- VÉLEMÉNY ---------

Kedves Zsiga Henrik!

Kérted, ha kiolvastam a könyvedet írjak véleményt. Talán nem haragszol, ha ide a nyilvánosság elé tárom fel gondolatomat. Szeretném, hogy minél többen elolvassák Veszprém szülöttének nagyszerű könyvét.
Nagyon sok csodálatos helyre elkalauzoltál. A történet cselekményekben dús, bizony volt a végén, hogy meg is könnyeztem. A történetről nem írok semmit nem lövöm le a poént. Amire viszont kitérek az a nyelvezete. Bevallom én Dan Brown fan vagyok, nagyon szeretem az összeesküvés elméleteit. Egy kedves ismerősöm által került a családba a Da Vinchi-kód. Ez indított el a többi könyve felé. Viszont nem mindegy a nyelvezetben, hogy valamit lefordítanak magyarra, vagy magyarul íródott. A te könyved nyelvezete, a szókincs sokasága, a szójátékok magával ragadóak. Imádom ezt a könyvet ♥.
Bízom benne, hogy az emberek nem csak azon versengenek ki rak fel elképesztőbb idézetet, hanem olvasnak könyveket is, amelyek táplálják szellemüket és aztán nem félik azt meg is osztani, hogy igen kiolvastam egy jó könyvet. Nekik ajánlom a te csodálatos művedet, mely nem szűkölködik véres jelenetekben. Zsiga Henrik Végül magad maradsz - Solus eris

------- VÉLEMÉNY ---------

“Időt? Csak úgy, egyszerűen időt? Nem gyermekem, azzal mi nem
kereskedünk. Az egyszerű időért túl nagy ár volna, hogy a végén miénk a vég. Minden azon fordul meg, milyen idő az amit mi árulunk. Nagy idő, bolond idő, felséges mulatságokkal teli, na és persze a végén kétségbeesett nyomorúsággal…”
Kedves Henrik!
Thomas Mann Doktor Faust könyvéből a Sátán szavai jutottak eszembe, mikor a könyvedet elolvastam. Végül magad maradsz - és alatta a pár soros ismertető. A lányom úgy ajánlotta, hogy olvassam el, olyan mint a magyar Dan Brown. Ebben szerencsére tévedett: a könyved sokkal jobb, mint Brown művei /Da Vinci kód, Angyalok és démonok, Az elveszett jelkép - az utolsót
németül olvastam, a címet visszafordítottam magyarra/.
Gratulálok Henrik, kitűnő a könyved! Kalandregény, akciófilm,
szépirodalmi, igényes stílus és filozófiai gondolatok között ilyen remekbeszabott egyensúlyt találni - ez már igazi művészet. Ehhez jön még a történet, az alapgondolat, ami egy pillanatra sem veszik el. Nagyon fontos, hogy a Teremben mindvégig az én-nél, egyes szám első személyénél maradtál.
Ezzel válik a könyv igazán szív- és torokszorítóvá.
Még egyszer őszintén gratulálok, és hadd köszönjek el Tőled/rövid időre/ nazzal, hogy még nagyon hosszú felséges mulatságokkal teli alkotó időt kívánjak

O.S., Dunaszerdahely

------- VÉLEMÉNY ---------

Szeretem az olyan könyveket, amik bővítik a szókincsem, és a végén meg van a hűha érzés. Ez ilyen volt. Még libabőrős is lettem. :) Tetszett a történelmi háttér jegyzetes leírása, a helyszínek bemutatása.

Nagyon szépen vannak megfogalmazva a napszakok.
A kedvenc bekezdésem:
"A nap kötelességtudón elővette létráját, és megkezdte sokadik kapaszkodását a zenitje felé. Addig nem várhattunk, míg felér. Komótos az öreg, hiába sürgetik vánszorgását a modern korok. Még az utolsó harmatcseppeket lopkodta a földről, amikor mi már a parti utakat szeltük." (263. oldal)

Összességében izgalmas, fordulatos, elgondolkodtató könyv.
Gratulálok! Köszönöm az élményt! Még sok ilyet! :)

Erika

------- VÉLEMÉNY ---------

Kedves Henrik!

Köszönet a Végül magad maradsz könyvért. Remek olvasmány lett, okozott pár kellemes órát. Veszprémiként külön jó érzés volt környékbeli tájakról, utakról olvasni. Az apátság boraihoz is sikeresen meghozta a kedvem :). Remélem olvashatok még Öntől hasonlóan jó könyveket.

Tisztelettel,
H. Péter

------- VÉLEMÉNY ---------

Épp most fejeztem be és nagyon-nagyon tetszett. Igazán fantasztikus karácsonyi olvasmány volt. Kevés időm volt a kicsit túlpörgetett programok miatt a szünetben, de mindig nagyon vártam, hogy folytathassam az olvasást. A stílus minden túlzás nélkül szépirodalmi és nagyon szép, választékos, de sehol sem érződik az erőltetés, erőlködés. Letisztult és kellően alapos, ráadásul nagyon szeretem az utazással kapcsolatos irodalmat, főleg ha egy kis történelmi attitűddel meg van spékelve. Ezen felül olyan hasonlatok voltak a könyvben, amit legszívesebben aláhúztam volna (ha nem kölcsönpéldányról lenne szó J) és kívülről megtanultam volna, mint pl. a bor levegőztetésére vonatkozót vagy a repülésnél az emelkedéssel kapcsolatosokat.

Szuper jó volt ez a könyv és mindenképp fogok venni belőle a barátaimnak is, akik hasonló dolgok iránt érdeklődnek.
Sok sikert Henrik! Csak így tovább!

------- VÉLEMÉNY ---------

Köszönöm az elmúlt napokat, amit ismereteid, tudásod, fantáziád társaságában tölthettem! A tudatos gondolkodás és önpárbeszéd számomra valóban ismeretlen, magasiskolája ez a regény. Hódító, hogy főszereplőd megállapításai, gondolkodása kivétel nélkül mindig illeszkedett az enyémmel, egyetlen pillanatban és mondatban sem éreztem, hogy na én ezt másként látom.
Hódító volt az is, hogy olyan közvetett megfogalmazásokat alkalmaztál, hogy bizsergetően önelégülté tett sok esemény, helyszín, gondolat feltárás előtti felismerése (na ez kell az olvasó egójának). Nagyon megfogott, hogy folyamatos az állásfoglalás a mai nehézségek tarthatatlanságát illetően s
hogy állásfoglalásod e téren milyen határozottan, szelíden, az olvasót tanító formában kristályosodik ki. Szóval köszönöm és gratulálok! (Ja és minden a közismerttől eltérő szó-kifejezés kapcsolatot, hasonlatot imádtam!)
Nagyon kíváncsi lennék más olvasók véleményére és hogy kiket is vettél be a célcsoportba, mert biztos vagyok benne, hogy megírás előtt meghatároztad az olvasói célcsoportot.
Időpont: 2017. november 23-24-25.
Hotel Griff***Budapest, 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Még 3 fő jelentkezését tudjuk fogadni!
Ára: 39.500 Ft
Kedvezmény: diák, több fő, nyugdíjas

Ismét három izgalmas napra invitáljuk Önt. Ha az írói pályával kacérkodik, csatlakozzon hozzánk! Segítünk a legnehezebb, a kezdő lépések megtételében.
Részletek, jelentkezés: www.irokepzo.hu
Időpont: 2018. január 25-26-27.
Rubin Wellness & Conference Hotel, 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3. Még 6 fő jelentkezését tudjuk fogadni!
Ára: 39.500 Ft
Kedvezmény: diák, több fő, nyugdíjas

Ismét három izgalmas napra invitáljuk Önt. Ha az írói pályával kacérkodik, csatlakozzon hozzánk! Segítünk a legnehezebb, a kezdő lépések megtételében.
Részletek, jelentkezés: www.irokepzo.hu
Időpont: 2018. január 18-19-20.
Katedra Nyelviskola, 8200 Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky u. 18. Még 5 fő jelentkezését tudjuk fogadni!
Ára: 39.500 Ft
Kedvezmény: diák, több fő, nyugdíjas

Ismét három izgalmas napra invitáljuk Önt. Ha az írói pályával kacérkodik, csatlakozzon hozzánk! Segítünk a legnehezebb, a kezdő lépések megtételében.
Részletek, jelentkezés: www.irokepzo.hu
A "TestVÉR" modern, szenvedélyes, erotikával fűtött regény, Renáta W. Müller harmadik könyve.